Datteren min som hele livet har hatt cøliaki, har nå fått diagnostisert kumelk- og eggehvitealllergi. Hatt mye vondt i magen, så nå prøver vi å legge om koste for å se om det hjelper :-)
Da er det godt at noen har godt stiene før en, som denne:
http://m.unesmat.blogg.no/1295980131_brd_uten_gluten_og_me.html
Nå har jeg bakt brødet 2 ganger, understekte det første gang, så ble ikke så bra, men smaken var visst god i følge min datter. Og det var jo veldig lovende!
Oppskriften er endret noe fra den originale.
2 gode brød:
8 dl vann
1 pk tørr gjær
1 ss salt
1 ts honning
1 revet gulrot
linfrø, solsikkefrø, sesamfrø, gresskarkjerner - en neve av hver type
1 ss chia frø (røres ut i 1/2 dl vann, la de svelle)
Noen ss maisolje
Noen ss maisolje
1 ss fiberhusk (gjør deigen seig)
8 dl Semper grov mix eller annet glutenfritt mel)
1 dl havregryn
1 dl havregryn
1 dl mandelmel - mandlene maler jeg selv i en blender
2 dl kokt quinoa (gir gode proteiner til brødet)
Således:
Quinoaen skylles, og kokes i 15 min.
Bland sammen alle mandler, frø og gulrot, og kjør det i en foodprossesor til det er "jevnt".
Bland inn i resten av det tørre, kjør et par runder i kjøkkenmaskin før du tilsetter lunkent vann, olje, og honning. Kjør alt med eltekrok i ca. 10 min. Deigen skal ikke være altfor fast, tilsett evt. litt mer væske hvis den er for fast.
Ha deigen i to smurte former. Jeg bruker Tupperware sine silikonproteser, som ikke smøres. Snitt noen streker på toppen av brødet, så det ikke blir luftbobler.
Jeg hevet brødene i ovnene på ca 40 C.
Stekes nederst i ovnen på 220 grader i ca 40-50 min., ta de evt ut av formen og snu de opp/ned og stek de 5 min med bunnen opp. Jeg måtte det for å få mine godt nok stekt.
Skjær opp brødet når det er kaldt, frys ned i poser, så holder det seg bra :-)
Jeg hevet brødene i ovnene på ca 40 C.
Stekes nederst i ovnen på 220 grader i ca 40-50 min., ta de evt ut av formen og snu de opp/ned og stek de 5 min med bunnen opp. Jeg måtte det for å få mine godt nok stekt.
Skjær opp brødet når det er kaldt, frys ned i poser, så holder det seg bra :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar