Må jo si at disse allergiene og cøliakien til min datter har gitt meg masse positive erfaringer. Jeg har turt å prøve på ting jeg aldri hadde laget før, fordi det er enklere (og tryggere) og lage det på den gamle måten. Men faktisk er det i allefall like godt, om ikke bedre, med noen nye erfaringer.
I år prøvde jeg på "17 mai kaka" fra bloggen til
monakristinbloggen 17-mai-kake-iskake-uten-alt-fri-for
Endret bare på et par ting. Og slik ble det da:
(Hadde hodet mitt vært på plass hadde jeg kanskje husket å pynte den før servering, og ikke minst ta bilde før den var halvspist...)
Ikke umulig at det blir en ny versjon senere :-)
Ikke umulig at det blir en ny versjon senere :-)
Bunn:
1,5 dl salte peanøtter
1,5 dl Semper kick
Ca 100 g Margarin uten melk.
Smelt margarin, mal peanøttene i foodprossesor eller tilsvarende. Rør alt sammen, og fordel ut i en kakeform, 24 cm.
Krem:
2,5 dl soya alpro fløte
3 dl alpro soya yoghurt
1/2 sitron
4 plater gelatin
Stevia
Visp fløten stiv med "passe mengde" stevia. Bland forsiktig inn yoghurten. Gelatinplatene løses opp i saften fra 1/2 sitron som varmes forsiktig opp. Bland alt sammen og fordel oppå bunnen. Sett denne i fryseren i ca 1/2-1 t, eller til den er så stiv at du kan ha på bærgelen uten at den blander seg i kremen.
Bærgelen:
6 dl frossen bær
Stevia
1/2 dl sukkerfri rød saft
4 plater gelatin
Hele bær til pynt + sitronmelisse
Bærene kjøres i en foodprossesor til de er malte, smakes til med Stevia.
Varm opp saften forsiktig mens du rører inn gelatinen. Blandes inn i med bærene.
Smør bærene oppå kaka, sett den i kjøleskapet, eller i fryseren om den ikke skal spises med en gang.
Pynt når kaka har stivnet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar